Babki z truskawkami
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 1976
Składniki:
- 4 łyżeczki żelatyny
- 25 dag jogurtu naturalnego
- 50 dag śmietanki kremówki 36%
- 6 łyżek cukru pudru
- gałązka mięty
- 4 łyżki marmolady truskawkowej
- 12 gotowych babeczek z kruchego ciasta
- 12 duzych truskawek
Opis przygotowania:
1.Żelatynę wsyp do rondelka,a następnie zalej niewielką ilością wody.Gdy spęcznieje,rozpuść,podgrzewając na niewielkim ogniu ( pamiętaj o ciągłym mieszaniu).
2.Marmoladę podgrzej,by nie co rozrzedzić jej konsystencję.Posmaruj nią wnętrza kruchych babeczek.Odstaw,aby marmolada na powrót zastygła.
3.Jogurt naturalny wymieszaj z żelatyną i cukrem pudrem.
4.Śmietankę ubij na puch.Następnie wymieszaj z masą jogurtową.Schłodź.Gdy krem zacznie tężeć ,napełnij nim babeczki.
5.Truskawki umyj,oczyść z szypułek,a nastepnie pokrój w cienkie plasterki.Dekoruj babeczki truskawkami,formując z plasterków wachlarz.Ozdabiaj listkami świeżej mięty.
2.Marmoladę podgrzej,by nie co rozrzedzić jej konsystencję.Posmaruj nią wnętrza kruchych babeczek.Odstaw,aby marmolada na powrót zastygła.
3.Jogurt naturalny wymieszaj z żelatyną i cukrem pudrem.
4.Śmietankę ubij na puch.Następnie wymieszaj z masą jogurtową.Schłodź.Gdy krem zacznie tężeć ,napełnij nim babeczki.
5.Truskawki umyj,oczyść z szypułek,a nastepnie pokrój w cienkie plasterki.Dekoruj babeczki truskawkami,formując z plasterków wachlarz.Ozdabiaj listkami świeżej mięty.
Komentarze (0)