Nachos
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3579
Składniki:
- 15 dag sera żółtego w plastrach
- 4 placki tortilli
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki śmietany 18 %
- 2 piersi z kurczaka
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka oliwek zielonych
- 0,5 szklanki letniej wody
- pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Piersi kurczaka umyć, oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić na drobne kawałki i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanej oliwie. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Placki tortilli skropić letnią wodą, pokroić na kawałki i przełożyć do naczynia do zapiekania. Na tortille położyć pokrojone oliwki, po czym nakryć całość plastrami żółtego sera i dodać zrumienione mięso. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Piec do czasu, aż ser się rozpuści, wówczas wyciągnąć z piekarnika. Potrawę zalać śmietaną i posypać pokrojoną papryka oraz szczypiorkiem.
Komentarze (0)