Nachos

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3383
Nachos
fot. theimpulsivebuy / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 15 dag sera żółtego w plastrach
  • 4 placki tortilli
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • 2 piersi z kurczaka
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka oliwek zielonych
  • 0,5 szklanki letniej wody
  • pęczek szczypiorku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Piersi kurczaka umyć, oprószyć pieprzem oraz solą, pokroić na drobne kawałki i zrumienić na patelni na mocno rozgrzanej oliwie. Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Placki tortilli skropić letnią wodą, pokroić na kawałki i przełożyć do naczynia do zapiekania. Na tortille położyć pokrojone oliwki, po czym nakryć całość plastrami żółtego sera i dodać zrumienione mięso. Wszystko włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 170 stopni. Piec do czasu, aż ser się rozpuści, wówczas wyciągnąć z piekarnika. Potrawę zalać śmietaną i posypać pokrojoną papryka oraz szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów