Morszczyn morski z warzywami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2915
Morszczyn morski z warzywami
fot. jetalone / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 20 g morszczynu morskiego (brązowego)
  • 5 dag zielonej fasoli szparagowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1 seler naciowy
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • sól

Opis przygotowania:

Morszczyn oczyścić z piasku, nieczystości, dobrze wypłukać, pokroić na kawałki i gotować przez 30 minut. Warzywa umyć. Do drugiego naczynia włożyć pokrojony na różyczki brokuł, seler naciowy pokrojony na kawałki, fasolę, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w długie plastry i dodać do jarzyn. Obrać cebulę, czosnek, pokroić drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do całości i dobrze wymieszać. Wyciągnąć i osączyć z wody morszczyn, a następnie dodać do jarzyn.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów