Morszczyn morski z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2915
Składniki:
- 20 g morszczynu morskiego (brązowego)
- 5 dag zielonej fasoli szparagowej
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki oleju
- 1 seler naciowy
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól
Opis przygotowania:
Morszczyn oczyścić z piasku, nieczystości, dobrze wypłukać, pokroić na kawałki i gotować przez 30 minut. Warzywa umyć. Do drugiego naczynia włożyć pokrojony na różyczki brokuł, seler naciowy pokrojony na kawałki, fasolę, ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Paprykę pozbawić nasion, pokroić w długie plastry i dodać do jarzyn. Obrać cebulę, czosnek, pokroić drobno, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać do całości i dobrze wymieszać. Wyciągnąć i osączyć z wody morszczyn, a następnie dodać do jarzyn.
Komentarze (0)