Makaron z sosem sojowym
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 9119
Składniki:
- 40 g makaronu krajanki
- 3 kukurydze
- 4 małe pory
- 1 pęczek szpinaku
- 1 seler
- 1 buteleczka gotowego sosu sojowego ciemnego Tao Tao
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Seler, kukurydzę, szpinak i por dokładnie umyć. Kukurydzę podzielić na połowy. Seler obrać ze skóry i pokroić w grube plastry. Wszystkie warzywa ugotować w jednym naczyniu do miękkości, dodając do tego 0,5 łyżeczki soli. Ugotowane odcedzić, osaczyć z wody. Na talerz wyłożyć makaron, udekorować go gotowanymi warzywami i całość polać gotowym sosem sojowym.
Komentarze (0)