Makaron z sosem sojowym

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 9119
Makaron z sosem sojowym
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu krajanki
  • 3 kukurydze
  • 4 małe pory
  • 1 pęczek szpinaku
  • 1 seler
  • 1 buteleczka gotowego sosu sojowego ciemnego Tao Tao
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Seler, kukurydzę, szpinak i por dokładnie umyć. Kukurydzę podzielić na połowy. Seler obrać ze skóry i pokroić w grube plastry. Wszystkie warzywa ugotować w jednym naczyniu do miękkości, dodając do tego 0,5 łyżeczki soli. Ugotowane odcedzić, osaczyć z wody. Na talerz wyłożyć makaron, udekorować go gotowanymi warzywami i całość polać gotowym sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów