Morszczuk z ogórkiem, rukolą i sosem śliwkowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2300
Morszczuk z ogórkiem, rukolą i sosem śliwkowym
fot. avlxyz / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 400 g filetów z morszczuka
  • 250 g panierki do ryb
  • 2 zielone ogórki
  • 2 łyżki gotowego sosu śliwkowego Tao Tao
  • 2 łyżki majonezu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • pęczek rukoli
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Filety z morszczuka pokroić na podłużne kawałki. Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórka pokroić na kawałki i przełożyć razem z rukolą na talerz. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać panierkę do ryb. Następnie rybę panierować w jajku, potem w panierce i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Gotowa rybę dodać do składników. Całość polać gotowym sosem śliwkowym oraz majonezem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów