Morszczuk z ogórkiem, rukolą i sosem śliwkowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2300
Składniki:
- 400 g filetów z morszczuka
- 250 g panierki do ryb
- 2 zielone ogórki
- 2 łyżki gotowego sosu śliwkowego Tao Tao
- 2 łyżki majonezu
- 1 jajko
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- pęczek rukoli
- olej do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Filety z morszczuka pokroić na podłużne kawałki. Warzywa umyć i osączyć z wody. Ogórka pokroić na kawałki i przełożyć razem z rukolą na talerz. Jajko roztrzepać widelcem na talerzu. Na drugi talerz przesypać panierkę do ryb. Następnie rybę panierować w jajku, potem w panierce i smażyć na złoty kolor w mocno rozgrzanym, głębokim oleju. Gotowa rybę dodać do składników. Całość polać gotowym sosem śliwkowym oraz majonezem.
Komentarze (0)