Morszczuk w makaronie ze szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2324
Składniki:
- 300 g filetów z mrożonego morszczuka
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 zielona papryka chili
- 1 łyżka czerwonych oliwek w zalewie
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
- oliwa z oliwek
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na 3 łyżkach oliwy z oliwek. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną paprykę, oliwki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego szpinak, oprószyć całość szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1 minutę. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Filety z morszczuka rozmrozić, umyć, osączyć z wody i oprószyć pieprzem oraz solą. Oprószone zawinąć w niegotowany makaron ryżowy. Rozgrzać 0,5 szklanki oliwy na patelni i smażyć rybę z makaronem do miękkości ryby. Po usmażeniu dodać do całości.
Komentarze (0)