Morszczuk w makaronie ze szpinakiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2324
Morszczuk w makaronie ze szpinakiem
fot. miriam_kato / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z mrożonego morszczuka
  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 zielona papryka chili
  • 1 łyżka czerwonych oliwek w zalewie
  • pęczek świeżego szpinaku
  • sól
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę. Oliwki osączyć z zalewy i pokroić na kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na 3 łyżkach oliwy z oliwek. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojoną paprykę, oliwki i smażyć przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Potem dodać do tego szpinak, oprószyć całość szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć przez 1 minutę. Usmażone ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Filety z morszczuka rozmrozić, umyć, osączyć z wody i oprószyć pieprzem oraz solą. Oprószone zawinąć w niegotowany makaron ryżowy. Rozgrzać 0,5 szklanki oliwy na patelni i smażyć rybę z makaronem do miękkości ryby. Po usmażeniu dodać do całości.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów