Dorsz w makaronie z pomidorami i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1921
Składniki:
- 300 g filetów z dorsza
- 30 g makaronu nitki
- 4 łyżki masła
- 2 pomidory
- 1 łyżka zielonych oliwek z zalewy
- pęczek świeżego szpinaku
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Warzywa oraz rybę umyć i osączyć z wody. Oliwki osączyć z zalewy, przekroić na połówki, a następnie razem ze szpinakiem przełożyć na patelnię i smażyć na 1 łyżce rozgrzanego masła przez 1,5 minuty na średnim ogniu. Smażone składniki doprawić szczyptą soli do smaku, wymieszać, ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Makaron nitki zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Filety z dorsza oprószyć szczyptą soli, białego pieprzu i owinąć je ugotowanym wcześniej makaronem. Owiniętą rybę przełożyć na patelnię i smażyć do miękkości na pozostałym maśle. Usmażone składniki dodać do całości. Pomidora pokroić, pozbawić nasion, a miąższ pokroić w kostkę i dodać do potrawy.
Komentarze (0)