Moffle z czerwoną fasolą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 663
Składniki:
- 300 ml słodkiego skondensowanego mleka
- 200 g czerwonej fasoli w zalewie
- Na ciasto:
- 2 szklanki mąki ryżowej
- 2 łyżki oleju
- 1,5 szklanki mleka 2%
- 1 jajko
- 1 łyżka cukru
- 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Opis przygotowania:
Mąkę przesypać do miski i wymieszać ją z cukrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu wlać do tego mleko, wbić jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietany. Następnie wysmarować gofrownicę olejem, dobrze ją rozgrzać. i wlać do niej chochelką ciasto. Piec na lekko rumiany kolor, po czym wyciągnąć z gofrownicy, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Na wierzch wyłożyć odsączoną z zalewy czerwona fasolę, po czym wszystko polać słodkim, skondensowanym mlekiem.
Komentarze (0)