Moffle z czerwoną fasolą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 663
Moffle z czerwoną fasolą
fot. joyosity (Wikimedia Commons) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 ml słodkiego skondensowanego mleka
  • 200 g czerwonej fasoli w zalewie
  • Na ciasto:
  • 2 szklanki mąki ryżowej
  • 2 łyżki oleju
  • 1,5 szklanki mleka 2%
  • 1 jajko
  • 1 łyżka cukru
  • 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli

Opis przygotowania:

Mąkę przesypać do miski i wymieszać ją z cukrem, szczyptą soli i proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu wlać do tego mleko, wbić jajko i całość zmiksować mikserem na konsystencję gęstej śmietany. Następnie wysmarować gofrownicę olejem, dobrze ją rozgrzać. i wlać do niej chochelką ciasto. Piec na lekko rumiany kolor, po czym wyciągnąć z gofrownicy, przełożyć na talerz i lekko przestudzić. Na wierzch wyłożyć odsączoną z zalewy czerwona fasolę, po czym wszystko polać słodkim, skondensowanym mlekiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów