Mintaj w panierce kokosowo-czosnkowej
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1053
Składniki:
- 800 g filetów z mrożonego mintaja
- 2 szklanki panierki do ryb
- 2 ząbki czosnku
- 2 jajka
- 2 gałązki świeżego rozmarynu do dekoracji
- 0,5 szklanki wiórek kokosowych
- olej rzepakowy do głębokiego smażenia
- sól
- pieprz czarny mielony
Opis przygotowania:
Filety z mintaja rozmrozić. Następnie na talerz wbić jajka i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonym czarnym pieprzem. Na kolejny talerz przesypać panierkę do ryb i wiórki kokosowe. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do panierki na talerzu. Rozmrożoną rybę panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w panierce do ryb i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Rybę smażyć do miękkości na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, odsączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i udekorować świeżym rozmarynem.
Komentarze (0)