Mintaj w panierce kokosowo-czosnkowej

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 852
Mintaj w panierce kokosowo-czosnkowej
fot. tycoon101 / elements.envato.com

Składniki:

  • 800 g filetów z mrożonego mintaja
  • 2 szklanki panierki do ryb
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 gałązki świeżego rozmarynu do dekoracji
  • 0,5 szklanki wiórek kokosowych
  • olej rzepakowy do głębokiego smażenia
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Opis przygotowania:

Filety z mintaja rozmrozić. Następnie na talerz wbić jajka i roztrzepać je widelcem ze szczyptą soli oraz mielonym czarnym pieprzem. Na kolejny talerz przesypać panierkę do ryb i wiórki kokosowe. Czosnek obrać ze skóry, pokroić go drobno i dodać do panierki na talerzu. Rozmrożoną rybę panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w panierce do ryb i włożyć do mocno rozgrzanego, głębokiego oleju na patelni. Rybę smażyć do miękkości na średnim ogniu. Po usmażeniu ściągnąć z ognia, odsączyć z nadmiaru tłuszczu, wyłożyć na talerz i udekorować świeżym rozmarynem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów