Napój kokosowo-migdałowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1655
Składniki:
- 10 kostek lodu
- 2 łyżki wiórek kokosowych
- 1 szklanka wody kokosowej
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżka tartej czekolady gorzkiej
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 0,5 szklanki mleka migdałowego
Opis przygotowania:
Do szklanek wrzucić po 5 kostek lodu i zasypać go tartą czekoladą. Do miksera wlać wodę kokosową, mleko migdałowe i ekstrakt waniliowy. Następnie do składników w mikserze wsypać wiórki kokosowe, kakao i całość zmiksować, po czym przelać do szklanek z lodem wraz z czekoladą i dokładnie wymieszać mieszadełkiem.
Komentarze (0)