Kulki kokosowo-migdałowe z dżemem i śmietaną
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2057
Składniki:
- 400 ml gęstej śmietany kremówki
- 250 g wiórek kokosowych
- 200 g dżemu truskawkowego
- 100 g mielonych migdałów
- 2 łyżki cukru pudru
- 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej
- 0,5 kostki masła
- garstka świeżej mięty
Opis przygotowania:
Schłodzoną śmietanę przełożyć do szklanki i wyłożyć na nią dżem truskawkowy. Miętę umyć, osączyć z wody i pokroić na drobne kawałeczki. Masło stopić w rondlu na małym ogniu dodać do niego pokrojoną miętę, wsypać cukier, wiórki kokosowe, mielone migdały, po czym dokładnie wymieszać, ściągnąć z ognia i przestudzić. Z przestudzonych składników uformować małe kulki ręcznie i dodać do całości. Na koniec dodać kandyzowaną skórkę z pomarańczy.
Komentarze (0)