Miks dyniowo-krabowy

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1238
Miks dyniowo-krabowy
fot. Maya83 / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 800 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 300 g paluszków krabowych
  • 300 g miąższu z dyni
  • 100 g bułki tartej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
  • natka zielonej pietruszki
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Paluszki krabowe obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone paluszki krabowe, oprószyć je mieloną papryką oraz pieprzem i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną dynię i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować do miękkości składników. Wówczas wszystko ściągnąć z ognia, zmiksować mikserem i przelać do miski. Gotową potrawę obficie posypać bułka tartą i natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów