Miks dyniowo-krabowy
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1398
Składniki:
- 800 ml bulionu warzywnego z kostki
- 300 g paluszków krabowych
- 300 g miąższu z dyni
- 100 g bułki tartej
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki masła
- 0,5 łyżeczki mielonej czerwonej papryki
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Miąższ z dyni pokroić w kostkę. Paluszki krabowe obrać ze skóry i pokroić na małe kawałki. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać pokrojone paluszki krabowe, oprószyć je mieloną papryką oraz pieprzem i lekko przyrumienić na średnim ogniu. Potem dodać do tego pokrojoną dynię i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie całość zalać bulionem warzywnym, doprawić do smaku solą, pieprzem i gotować do miękkości składników. Wówczas wszystko ściągnąć z ognia, zmiksować mikserem i przelać do miski. Gotową potrawę obficie posypać bułka tartą i natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)