Meksykańskie kanapki
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 5-6 os.
- Odsłony: 2663
Składniki:
- Pasta rybna:
- 2 jajka
- 2 puszki tuńczyka
- 5 łyżek majonezu
- 1 łyżka soku z cytryny
- 10 dkg chipsów tortilla
- Pasta avocado:
- 2 avocado
- 3 łyżeczki żelatyny
- 2 małe cebule czerwone
- 1 ząbek czosnku
- sok z polowy cytryny
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- kilka listków selera naciowego
Opis przygotowania:
Pasta rybna: otworzyć puszki z tuńczykiem i zmiksować z majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zmiksowaną rybę ułożyć na połowie chipsów. Drugą połowę pozostawić do avocado.
Pasta avocado: avocado umyć, przekroić na połowy, wyjąć gniazdo nasienne i zmiksować z żelatyną, cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na chipsy.
Gotowe kanapki podajemy po 15 minutach.
Pasta avocado: avocado umyć, przekroić na połowy, wyjąć gniazdo nasienne i zmiksować z żelatyną, cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na chipsy.
Gotowe kanapki podajemy po 15 minutach.
Komentarze (0)