Meksykańskie kanapki

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: średnie
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 5-6 os.
  • Odsłony: 2663

Składniki:

  • Pasta rybna:
  • 2 jajka
  • 2 puszki tuńczyka
  • 5 łyżek majonezu
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 10 dkg chipsów tortilla
  • Pasta avocado:
  • 2 avocado
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • 2 małe cebule czerwone
  • 1 ząbek czosnku
  • sok z polowy cytryny
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • kilka listków selera naciowego

Opis przygotowania:

Pasta rybna: otworzyć puszki z tuńczykiem i zmiksować z majonezem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Zmiksowaną rybę ułożyć na połowie chipsów. Drugą połowę pozostawić do avocado.

Pasta avocado: avocado umyć, przekroić na połowy, wyjąć gniazdo nasienne i zmiksować z żelatyną, cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny i koncentratem pomidorowym. Doprawić solą i pieprzem i przełożyć na chipsy.

Gotowe kanapki podajemy po 15 minutach.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów