Kanapki z ricottą, miodem, figami i gruszkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1126
Składniki:
- 400 g sera ricotta
- 200 ml płynnego miodu lipowego
- 8 kromek chleba pszennego
- 4 słodkie gruszki
- 4 owoce dojrzałe figi
- 2 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
- świeża mięta do dekoracji
Opis przygotowania:
Owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Gruszki oraz figi pokroić w cienkie plastry. Kromki chleba pszennego wysmarować serem ricotta i położyć na nich plastry gruszek oraz fig. Całość polać płynnym miodem, posypać tłuczonymi orzechami włoskimi i udekorować świeżą mietą.
Komentarze (0)