Kanapki z ricottą, miodem, figami i gruszkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 33
Kanapki z ricottą, miodem, figami i gruszkami
fot. bondarillia (elements.envato.com)

Składniki:

  • 400 g sera ricotta
  • 200 ml płynnego miodu lipowego
  • 8 kromek chleba pszennego
  • 4 słodkie gruszki
  • 4 owoce dojrzałe figi
  • 2 łyżki tłuczonych orzechów włoskich
  • świeża mięta do dekoracji

Opis przygotowania:

Owoce oraz miętę umyć i odsączyć z wody. Gruszki oraz figi pokroić w cienkie plastry. Kromki chleba pszennego wysmarować serem ricotta i położyć na nich plastry gruszek oraz fig. Całość polać płynnym miodem, posypać tłuczonymi orzechami włoskimi i udekorować świeżą mietą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów