Masło szpinakowe z kolendrą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1320
Masło szpinakowe z kolendrą
fot. Edsel L / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 200 g masła Łaciate
  • 2 łyżki masła osełkowego
  • 1 pęczek szpinaku
  • 0,5 łyżeczki suszonej kolendry
  • sól

Opis przygotowania:

Masło Łaciate trzymać w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie masło osełkowe rozpuścić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojony wcześniej szpinak. Oba składniki oprószyć suszoną kolendrą i smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż szpinak się zeszkli. Wtedy doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia, lekko przestudzić i dodać do miękkiego masła Łaciate. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów