Masło szpinakowe z kolendrą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1505
Składniki:
- 200 g masła Łaciate
- 2 łyżki masła osełkowego
- 1 pęczek szpinaku
- 0,5 łyżeczki suszonej kolendry
- sól
Opis przygotowania:
Masło Łaciate trzymać w temperaturze pokojowej, aby zmiękło. Szpinak umyć, osączyć z wody i pokroić na małe kawałki. Następnie masło osełkowe rozpuścić na rozgrzanej patelni i dodać do niego pokrojony wcześniej szpinak. Oba składniki oprószyć suszoną kolendrą i smażyć je na średnim ogniu do chwili, aż szpinak się zeszkli. Wtedy doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, ściągnąć z ognia, lekko przestudzić i dodać do miękkiego masła Łaciate. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć do miseczki.
Komentarze (0)