Masło orzechowe z serem i jabłkiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2174
Składniki:
- 300 g masła orzechowego
- 150 g twarogu sernikowego
- 2 słodkie jabłka
- 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
- 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu
Opis przygotowania:
Jabłka umyć, osączyć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Jedno pokrojone jabłko zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej do miski, dodać do niego masło orzechowe, twaróg sernikowy, wlać ekstrakt waniliowy i wsypać cynamon. Całość zmiksować mikserem na jednolita masę, przełożyć do małych miseczek i podawać z pokrojonym wcześniej jabłkiem.
Komentarze (0)