Masło orzechowe z serem i jabłkiem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2174
Masło orzechowe z serem i jabłkiem
fot. jamieanne / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 300 g masła orzechowego
  • 150 g twarogu sernikowego
  • 2 słodkie jabłka
  • 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego
  • 0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

Opis przygotowania:

Jabłka umyć, osączyć z wody, pokroić na ćwiartki i usunąć gniazda nasienne. Jedno pokrojone jabłko zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej do miski, dodać do niego masło orzechowe, twaróg sernikowy, wlać ekstrakt waniliowy i wsypać cynamon. Całość zmiksować mikserem na jednolita masę, przełożyć do małych miseczek i podawać z pokrojonym wcześniej jabłkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów