Marchew zapiekana z serem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1713
Składniki:
- 30 g sera feta
- 6 łyżek oleju
- 1 sałata strzępiasta
- 0,5 kg marchwi
- pęczek roszponki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Sałatę strzępiastą wraz z roszponką wyłożyć na talerz. Marchew dokładnie wyszorować pod bieżąca woda, osączyć z jej nadmiaru i przekroić w poprzek na połówki. Następnie przekrojoną marchew przełożyć na mocno rozgrzany olej na patelni, oprószyć ją szczypta soli oraz pieprzu i smażyć na średnim ogniu do chwili, aż zacznie się rumienić. Wtedy ściągnąć ją z ognia, osączyć z tłuszczu i dodać do składników na talerzu. Wszystko posypać pokruszonym serem feta.
Komentarze (0)