Marchew z makaronem i sokiem pomarańczowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1969
Składniki:
- 6 marchewek
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 100 ml soku pomarańczowy
- 2 łyżki tartego parmezanu
- natka zielonej pietruszki
- sól
Opis przygotowania:
Marchew oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić drobno. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć ze startą marchewką .Wszystko zalać sokiem pomarańczowym, posypać startym parmezanem oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)