Marchew z makaronem i sokiem pomarańczowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1969
Marchew z makaronem i sokiem pomarańczowym
fot. jamieanne / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 6 marchewek
  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 100 ml soku pomarańczowy
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • natka zielonej pietruszki
  • sól

Opis przygotowania:

Marchew oraz natkę zielonej pietruszki umyć i osączyć z wody. Marchew obrać ze skóry i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Natkę pietruszki pokroić drobno. Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i połączyć ze startą marchewką .Wszystko zalać sokiem pomarańczowym, posypać startym parmezanem oraz pokrojoną drobno natką zielonej pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów