Łosoś z majonezem i makaronem pomarańczowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 1519
Składniki:
- 300 g filetów z wędzonego łososia
- 200 g makaronu ryżowego wstążki
- 4 łyżeczki majonezu
- 4 maliny do dekoracji
- 1 szklanka soku pomarańczowego
- 1 łyżka soku cytrynowego
- szczypta soli morskiej
- sól
Opis przygotowania:
Maliny umyć i osączyć z wody. Makaron ryżowy przełożyć do rondla, zalać go trzema szklankami lekko osolonej wody oraz jedną szklanką soku pomarańczowego i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić i przełożyć na talerz. Łososia wędzonego skropić sokiem cytrynowym, pokroić na porcje i przełożyć na łyżki do przekąsek. Na pokrojoną rybę nałożyć majonez i maliny. Wszystko posypać szczyptą soli morskiej.
Komentarze (0)