Łosoś z majonezem i makaronem pomarańczowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 666
Łosoś z majonezem i makaronem pomarańczowym
fot. Silverman68 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 300 g filetów z wędzonego łososia
  • 200 g makaronu ryżowego wstążki
  • 4 łyżeczki majonezu
  • 4 maliny do dekoracji
  • 1 szklanka soku pomarańczowego
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • szczypta soli morskiej
  • sól

Opis przygotowania:

Maliny umyć i osączyć z wody. Makaron ryżowy przełożyć do rondla, zalać go trzema szklankami lekko osolonej wody oraz jedną szklanką soku pomarańczowego i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić i przełożyć na talerz. Łososia wędzonego skropić sokiem cytrynowym, pokroić na porcje i przełożyć na łyżki do przekąsek. Na pokrojoną rybę nałożyć majonez i maliny. Wszystko posypać szczyptą soli morskiej.

0 komenatrzy

Podobne przepisy