Chleb razowy z ziemniakami i majonezem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2186
Składniki:
- 6 kromek chleba razowego
- 6 młodych ziemniaków
- 3 łyżki majonezu
- 0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
- pęczek zielonego koperku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Koperek zielony umyć i osączyć z wody. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przekroić na połówki i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Następnie przełożyć je na kromki chleba razowego i wyłożyć na talerz. Wszystko polać majonezem, oprószyć pieprzem oraz solą i posypać pokrojonym, zielonym koperkiem.
Komentarze (0)