Chleb razowy z ziemniakami i majonezem

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2186
Chleb razowy z ziemniakami i majonezem
fot. cyclonebill / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 6 kromek chleba razowego
  • 6 młodych ziemniaków
  • 3 łyżki majonezu
  • 0,5 łyżeczki przyprawy do ziemniaków
  • pęczek zielonego koperku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Koperek zielony umyć i osączyć z wody. Ziemniaki dokładnie wyszorować pod bieżącą wodą, osączyć z jej nadmiaru i upiec do miękkości w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Upieczone wyciągnąć z piekarnika, przekroić na połówki i oprószyć przyprawą do ziemniaków. Następnie przełożyć je na kromki chleba razowego i wyłożyć na talerz. Wszystko polać majonezem, oprószyć pieprzem oraz solą i posypać pokrojonym, zielonym koperkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów