Małże razor z grilla
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3394
Składniki:
- 12 małży razor
- 4 ząbki czosnku
- 2 czerwone papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 2 łyżki soku cytrynowego
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Małże dokładnie oczyścić, umyć i rozpołowić ostrym nożem. Paprykę umyć, osączyć z wody, usunąć nasiona i pokroić w kostkę, po czym dodać do małży. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i dodać do składników. Dodać do tego pokrojoną drobno natkę zielonej pietruszki. Oliwę wymieszać z pieprzem, solą i polać całość. Wszystko przełożyć na rozpalonego grilla i piec przez 3 minuty. Gotowe przełożyć na talerz i polać sokiem cytrynowym.
Komentarze (0)