Małe korony z kiwi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3005
Składniki:
- 3 owoce kiwi
- 3 ciemne winogrona
- kawałek sera z niebieską pleśnią
- trochę natki pietruszki
- owoc liczi
Opis przygotowania:
[b]1.[/b] Kiwi sparzyć wrzątkiem i zahartować pod bieżącą wodą w połowie każdego owocu zaznaczyć miękkim ołówkiem linię.
[b]2.[/b] Wycinarką ostrożnie nakłuć owoce wzdłuż linii do samego środka
[b]3.[/b] Obie połówki lekko przekręcić w przeciwne strony rozdzielić
[b]4.[/b] Dolną część tak powstałych koron ściąć nożem żeby uzyskać bardziej stabilną podstawę
[b]5.[/b] Winogrona przepołowić i usunąć pestki, ser pokroić w małe trójkąty oskubać natkę pietruszki, korony udekorować serem, winogronami, natką pietruszki i otartym liczi.
[b]2.[/b] Wycinarką ostrożnie nakłuć owoce wzdłuż linii do samego środka
[b]3.[/b] Obie połówki lekko przekręcić w przeciwne strony rozdzielić
[b]4.[/b] Dolną część tak powstałych koron ściąć nożem żeby uzyskać bardziej stabilną podstawę
[b]5.[/b] Winogrona przepołowić i usunąć pestki, ser pokroić w małe trójkąty oskubać natkę pietruszki, korony udekorować serem, winogronami, natką pietruszki i otartym liczi.
Komentarze (0)