Małe hamburgery
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 2534
Składniki:
- 250 g mielonego mięsa wołowego
- 15 g tartego sera cheddar
- 6 małych bułek maślanych ( lub 2 bułki trojaki)
- 2 pomidory
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula
- 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
- 0,5 łyżeczki mielonego majeranku
- pieprz czarny
- sól
Opis przygotowania:
Bułki przekroić na połowy. Pomidory umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w krążki. Następnie mięso mielone wymieszać z tartym serem cheddar, doprawić do smaku pieprzem, solą, majerankiem, tymiankiem i uformować z tego małe kotlety. Potem rozgrzać olej na patelni i dodać do tego uformowane kotlety. Składniki smażyć z obu stron do czasu, aż ser się rozpuści całkowicie. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć na pokrojone wcześniej bułki. Całość wyłożyć pokrojonymi pomidorami i pokrojoną cebulą.
Komentarze (0)