Małe hamburgery

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 2276
Małe hamburgery
fot. julesjulesjules m / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 250 g mielonego mięsa wołowego
  • 15 g tartego sera cheddar
  • 6 małych bułek maślanych ( lub 2 bułki trojaki)
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki oleju
  • 1 cebula
  • 0,5 łyżeczki mielonego tymianku
  • 0,5 łyżeczki mielonego majeranku
  • pieprz czarny
  • sól

Opis przygotowania:

Bułki przekroić na połowy. Pomidory umyć, osączyć z wody i pokroić w cienkie plastry. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w krążki. Następnie mięso mielone wymieszać z tartym serem cheddar, doprawić do smaku pieprzem, solą, majerankiem, tymiankiem i uformować z tego małe kotlety. Potem rozgrzać olej na patelni i dodać do tego uformowane kotlety. Składniki smażyć z obu stron do czasu, aż ser się rozpuści całkowicie. Wtedy ściągnąć z ognia i przełożyć na pokrojone wcześniej bułki. Całość wyłożyć pokrojonymi pomidorami i pokrojoną cebulą.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów