Deser z biszkoptów, kiwi i słonych orzeszków
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 3091
Składniki:
- 400 g śmietany 18%
- 150 g słonych orzeszków w puszce
- 120 g okrągłych biszkoptów
- 10 g rodzynek
- 4 kiwi
- 3 łyżki cukru pudru
Opis przygotowania:
Rodzynki sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z wody. Kiwi umyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Biszkopty połamać na kawałki. Schłodzoną śmietanę zmieszać z cukrem pudrem i ubić trzepaczką na puszystą pianę. Do piany dodać pokruszone biszkopty, rodzynki, orzeszki słone, pokrojone kiwi i dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na talerz.
Komentarze (0)