Deser z biszkoptów, kiwi i słonych orzeszków

Oceń:
(1 głos)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 3091
Deser z biszkoptów, kiwi i słonych orzeszków
fot. norwichnuts / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 400 g śmietany 18%
  • 150 g słonych orzeszków w puszce
  • 120 g okrągłych biszkoptów
  • 10 g rodzynek
  • 4 kiwi
  • 3 łyżki cukru pudru

Opis przygotowania:

Rodzynki sparzyć 2 szklankami wrzącej wody, po czym osączyć z wody. Kiwi umyć, obrać ze skóry i pokroić w plastry. Biszkopty połamać na kawałki. Schłodzoną śmietanę zmieszać z cukrem pudrem i ubić trzepaczką na puszystą pianę. Do piany dodać pokruszone biszkopty, rodzynki, orzeszki słone, pokrojone kiwi i dokładnie wymieszać. Następnie całość przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów