Grzanki z kiwi
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2102
Składniki:
- 40 dag mięsa mielonego
- 6 kromek tostowych
- 3 kiwi
- 3 łyżki majonezu
- 2 łyżki tartego sera żółtego
- 1 jajko
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- olej do smażenia
- natka zielonej pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso mielone przełożyć do miski, wbić do tego jajko, dodać obraną i pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz posiekaną drobno natkę pietruszki. Doprawić solą, pieprzem, wymieszać i odstawić na 15 minut. Po tym czasie z mięsa uformować kotlety, smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, a następnie wyciągnąć do ostygnięcia. Majonez wymieszać z tartym serem żółtym i doprawić pieprzem. Rozgrzać 2 łyżki oleju na patelni, smażyć grzanki na rumiany kolor z obu stron, następnie wyciągnąć i pokroić w ćwiartki. Na grzanki nałożyć smażone kotlety, a na ostre końce wyłożyć majonez z serem. Całość przybrać pokrojonym owocem kiwi.
Komentarze (0)