Makaroniki kokosowe
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5614
Składniki:
- 4 jaja
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 2 łyżki mąki pszennej
- 10 dkg wiórków kokosowych
- 10 dkg orzechów włoskich łuskanych
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 4 łyżki cukru
- cukier waniliowy
Opis przygotowania:
Oddziel białka od żółtek. Ubij sztywną pianę z białek i nie przestając ubijać dodawaj powoli kolejno: cukier, żółtka, mąkę (jedną i drugą zmieszaną z proszkiem do pieczenia), wiórki kokosowe i orzechy. Po wyczerpaniu składników wysmaruj blaszkę do pieczenia masłem, wysyp mąką i nakładaj na nią niewielkie porcje z przygotowanego ciasta. Wstaw do średnio nagrzanego piekarnika i piecz na jasnozłoty kolor.
Komentarze (0)