Makaron z warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2898
Składniki:
- 20 dag makaronu falbanki lub rurki
- 1 puszka zielonego groszku
- 1 brokuł
- 4 jajka ugotowane na twardo
- 4 małe pomidory
- 1 ząbek czosnku
- sól
- pieprz
- tłuszcz ok. 2 łyżek
Opis przygotowania:
Brokuł ugotować w osolonej wodzie, odsączyć i podzielić na małe cząstki. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez wyciskarkę i podsmażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i dodać na patelnię. Dusić, aż pomidory się rozpadną. Dodać do nich brokuły, groszek i jajka. Posolić i popieprzyć do smaku. Połączone warzywa trzymać na ogniu około 3 minut ciągle mieszając. Do warzyw dodać ugotowany wcześniej makaron i dokładnie wszystko wymieszać. Podawać na gorąco.
Komentarze (0)