Makaron z sosem, grzybami i warzywami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1288
Składniki:
- 300 g makaronu casarecce
- 200 ml jasnego sosu sojowego
- 25 g zielonej fasolki szparagowej
- 25 g pieczarek
- 2 łyżki oleju
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżka sezamu
- 1 brokuł
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i odsączyć z wody. Paprykę pozbawić nasion i pokroić ją w cienkie plastry. Pieczarki obrać z błony i pokroić w cienkie plastry. Fasolkę szparagową pozbawić końcówek, przełożyć ją do rondla, zalać ją lekko osoloną wodą tak, aby nie wystawała i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu fasolkę odcedzić i pokroić ją na małe kawałki. Brokuła przełożyć do kolejnego rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody i ugotować do miękkości. Po ugotowaniu brokuła odcedzić. Makaron wrzucić do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody i ugotować go do miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Następnie rozgrzać olej na patelni i zeszklić na nim pokrojoną wcześniej paprykę i pieczarki. Dodać do tego ugotowany wcześniej makaron oraz brokuła. Całość zalać sosem sojowym, zasypać sezamem i dusić przez 2,5 minuty na średnim ogniu. Po tym czasie wszystko ściągnąć z ognia i włożyć na talerz.
Komentarze (0)