Makaron z warzywami i oliwkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2159
Makaron z warzywami i oliwkami
fot. jeffreyw / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu rurki
  • 2 pomidory
  • 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
  • 2 łyżki czerwonych oliwek w zalewie
  • 1 łyżka kaparów w zalewie
  • 1 brokuł
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w ćwiartki. Brokuła podzielić na różyczki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron rurki zalać 1 l lekko osolonej wody, potem gotować do miękkości, odcedzić i wymieszać z pokrojonymi pomidorami oraz ugotowanym wcześniej brokułem. Następnie wszystkie składniki oprószyć pieprzem, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Oliwki czerwone, zielone oraz kapary osączyć z zalewy i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów