Makaron z warzywami i oliwkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2159
Składniki:
- 30 g makaronu rurki
- 2 pomidory
- 2 łyżki zielonych oliwek w zalewie
- 2 łyżki czerwonych oliwek w zalewie
- 1 łyżka kaparów w zalewie
- 1 brokuł
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić w ćwiartki. Brokuła podzielić na różyczki, po czym zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Makaron rurki zalać 1 l lekko osolonej wody, potem gotować do miękkości, odcedzić i wymieszać z pokrojonymi pomidorami oraz ugotowanym wcześniej brokułem. Następnie wszystkie składniki oprószyć pieprzem, dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz. Oliwki czerwone, zielone oraz kapary osączyć z zalewy i dodać do potrawy.
Komentarze (0)