Makaron z grillowanymi krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1830
Makaron z grillowanymi krewetkami
fot. c_chan808 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu nitki
  • 12 krewetek mrożonych
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 10 dag tartego parmezanu
  • 2 główki czosnku
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • natka pietruszki
  • patyczki szaszłykowe

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do makaronu. Czosnek obrać ze skóry i całe ząbki przypiec na rozgrzanej na patelni oliwie. Do czosnku dodać pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, a następnie wyłożyć na makaron. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, nabić na patyczki szaszłykowe, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanym grillu z obu stron, po czym przełożyć na makaron. Całość posypać tartym parmezanem i natką pietruszki.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów