Makaron z grillowanymi krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1830
Składniki:
- 40 g makaronu nitki
- 12 krewetek mrożonych
- 15 dag wędzonego boczku
- 10 dag tartego parmezanu
- 2 główki czosnku
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól
- natka pietruszki
- patyczki szaszłykowe
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do makaronu. Czosnek obrać ze skóry i całe ząbki przypiec na rozgrzanej na patelni oliwie. Do czosnku dodać pozbawioną nasion i pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć, a następnie wyłożyć na makaron. Krewetki rozmrozić, oczyścić z części niejadalnych, nabić na patyczki szaszłykowe, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanym grillu z obu stron, po czym przełożyć na makaron. Całość posypać tartym parmezanem i natką pietruszki.
Komentarze (0)