Makaron z grillowanymi krewetkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2303
Makaron z grillowanymi krewetkami
fot. c_chan808 / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu nitki
  • 8 krewetek mrożonych
  • 2 główki czosnku
  • 2 łyżki tartego parmezanu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 czerwona papryka
  • natka pietruszki
  • 8 patyczków szaszłykowych
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić obrane ze skóry ząbki czosnku i zrumienić. Do czosnku dodać pozbawioną nasion i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, podsmażyć chwilę i przełożyć na makaron. Krewetki rozmrozić oczyścić z części niejadalnych, nabić na patyczki szaszłykowe i zrumienić na rozpalonym grillu. Zrumienione razem z patyczkami dodać do całości. Wszystko udekorować natką pietruszki i posypać tartym parmezanem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów