Makaron z grillowanymi krewetkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2480
Składniki:
- 40 g makaronu nitki
- 8 krewetek mrożonych
- 2 główki czosnku
- 2 łyżki tartego parmezanu
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 czerwona papryka
- natka pietruszki
- 8 patyczków szaszłykowych
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić, przelać zimną wodą i wyłożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, wrzucić obrane ze skóry ząbki czosnku i zrumienić. Do czosnku dodać pozbawioną nasion i pokrojoną w drobną kostkę paprykę, podsmażyć chwilę i przełożyć na makaron. Krewetki rozmrozić oczyścić z części niejadalnych, nabić na patyczki szaszłykowe i zrumienić na rozpalonym grillu. Zrumienione razem z patyczkami dodać do całości. Wszystko udekorować natką pietruszki i posypać tartym parmezanem.
Komentarze (0)