Kurczak z kalafiorem i serem twarogowym

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1910
Kurczak z kalafiorem i serem twarogowym
fot. Kirti Poddar / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 50 ml ciemnego sosu sojowego
  • 30 g białego sera twarogowego
  • 4 łyżki oleju
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomarańczowa papryka
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzonego razem z serem twarogowym utłuc na jednolitą miazgę, po czym wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka podzielić na porcje, oprószyć je pieprzem oraz solą i smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni do miękkości. Paprykę pokroić w cienkie plastry i smażyć przez 1,5 minuty na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Usmażoną dodać do całości. Wszystko zalać sosem sojowym.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów