Kurczak z kalafiorem i serem twarogowym
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1910
Składniki:
- 50 ml ciemnego sosu sojowego
- 30 g białego sera twarogowego
- 4 łyżki oleju
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 czerwona papryka
- 1 pomarańczowa papryka
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Kalafiora podzielić na różyczki, przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Odcedzonego razem z serem twarogowym utłuc na jednolitą miazgę, po czym wyłożyć na talerz. Piersi z kurczaka podzielić na porcje, oprószyć je pieprzem oraz solą i smażyć na 3 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni do miękkości. Paprykę pokroić w cienkie plastry i smażyć przez 1,5 minuty na 1 łyżce rozgrzanego oleju na patelni. Usmażoną dodać do całości. Wszystko zalać sosem sojowym.
Komentarze (0)