Makaron z mięsem i szpinakiem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1703
Składniki:
- 200 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 ząbek czosnku
- garść świeżego szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć do miski. Czosnek obrać ze skóry, pokroić w drobną kostkę i zeszklić na 2 łyżkach rozgrzanego oleju na patelni. Do zeszklonego czosnku dodać mięso mielone, wlać sos sojowy, po czym doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu i smażyć do czasu, aż mięso zmieni kolor na ciemniejszy. Podczas smażenia mięso wymieszać drewnianą łyżka. Usmażone ściągnąć z ognia i dodać do makaronu. Następnie szpinak opłukać pod bieżąca woda, osączyć z jej nadmiaru i smażyć przez 40 sekund na rozgrzanej 1 łyżce oleju na patelni. Usmażony oprószyć szczyptą soli, ściągnąć z ognia i dodać do potrawy.
Komentarze (0)