Makaron ryżowy z mięsem i kapustą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 3073
Makaron ryżowy z mięsem i kapustą
fot. dbgg1979 / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 g makaronu ryżowego
  • 40 g mielonego mięsa
  • 1 ćwiartka białej kapusty
  • 1 marchewka
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Mięso mielone zalać wodą w taki sposób, aby było lekko zakryte. Następnie dodać szczyptę soli, zagotować i odcedzić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Kapustę umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Marchew pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać drobno. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego marchew, podsmażyć przez 1 minutę i dodać kapustę ze szczypiorkiem. Całość dobrze wymieszać, smażyć przez 2 minuty i dodać mielone mięso. Wszystko smażyć przez kolejne 3 minuty. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym przełożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów