Makaron ryżowy z mięsem i kapustą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 3307
Składniki:
- 40 g makaronu ryżowego
- 40 g mielonego mięsa
- 1 ćwiartka białej kapusty
- 1 marchewka
- 1 pęczek szczypiorku
- 2 łyżki oleju
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Mięso mielone zalać wodą w taki sposób, aby było lekko zakryte. Następnie dodać szczyptę soli, zagotować i odcedzić. Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przełożyć na talerz. Kapustę umyć, osączyć z wody i pokroić na kawałki. Marchew pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek posiekać drobno. Rozgrzać olej na patelni, dodać do niego marchew, podsmażyć przez 1 minutę i dodać kapustę ze szczypiorkiem. Całość dobrze wymieszać, smażyć przez 2 minuty i dodać mielone mięso. Wszystko smażyć przez kolejne 3 minuty. Pod koniec doprawić do smaku solą i pieprzem, po czym przełożyć na makaron.
Komentarze (0)