Makaron z marynowanymi grzybami
Oceń:
(2 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 5091
Składniki:
- 40 dag makaronu nitki
- 1 słoiczek marynowanych opieniek lub innych grzybów
- 2 łyżki oleju
- 1 zielony ogórek
- 1 sałata
- 1 pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie przełożyć na rozgrzany olej, lekko podsmażyć wraz z drobno posiekanym szczypiorkiem i przełożyć na talerz. Na makaron wyłożyć marynowane grzybki. Ogórka pokroić w plastry i udekorować nim makaron. W drugiej misce wyłożyć opłukaną i osączoną z wody zieloną sałatę.
Komentarze (0)