Makaron z marynowanymi grzybami

Oceń:
(2 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 5091
Makaron z marynowanymi grzybami
fot. arnold | inuyaki / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 40 dag makaronu nitki
  • 1 słoiczek marynowanych opieniek lub innych grzybów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 zielony ogórek
  • 1 sałata
  • 1 pęczek szczypiorku
  • sól

Opis przygotowania:

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną wodą. Następnie przełożyć na rozgrzany olej, lekko podsmażyć wraz z drobno posiekanym szczypiorkiem i przełożyć na talerz. Na makaron wyłożyć marynowane grzybki. Ogórka pokroić w plastry i udekorować nim makaron. W drugiej misce wyłożyć opłukaną i osączoną z wody zieloną sałatę.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów