Kanapki z pastą groszkową, serem i marynowanymi cebulkami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1863
Składniki:
- 200 g marynowanych cebulek w zalewie
- 200 g sera feta
- 4 kromki chleba razowego
- sól
- pieprz świeżo zmielony
- Pasta groszkowa:
- 400 g zielonego groszku w zalewie
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka soku cytrynowego
- 1 łyżeczka przyprawy mirin
Opis przygotowania:
Przygotować pastę groszkową: czosnek obrać ze skory i przełożyć do miksera. Groszek osączyć z zalewy i dodać do czosnku w mikserze. Wlać do tego przyprawę mirin, sok cytrynowy, całość zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, wysmarować tym kromki chleba i wyłożyć na talerz.
Wszystko posypać osączoną z zalewy i pokrojoną w drobną kostkę marynowaną cebulką, pokruszonym na kawałki serem feta oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wszystko posypać osączoną z zalewy i pokrojoną w drobną kostkę marynowaną cebulką, pokruszonym na kawałki serem feta oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Komentarze (0)