Kanapki z pastą groszkową, serem i marynowanymi cebulkami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 851
Kanapki z pastą groszkową, serem i marynowanymi cebulkami
fot. cchen / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 200 g marynowanych cebulek w zalewie
  • 200 g sera feta
  • 4 kromki chleba razowego
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • Pasta groszkowa:
  • 400 g zielonego groszku w zalewie
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soku cytrynowego
  • 1 łyżeczka przyprawy mirin

Opis przygotowania:

Przygotować pastę groszkową: czosnek obrać ze skory i przełożyć do miksera. Groszek osączyć z zalewy i dodać do czosnku w mikserze. Wlać do tego przyprawę mirin, sok cytrynowy, całość zmiksować na jednolitą masę, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać, wysmarować tym kromki chleba i wyłożyć na talerz.
Wszystko posypać osączoną z zalewy i pokrojoną w drobną kostkę marynowaną cebulką, pokruszonym na kawałki serem feta oraz świeżo zmielonym pieprzem.

0 komenatrzy

Podobne przepisy