Makaron z makreli
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1514
Składniki:
- 2 łyżki zalewy ananasowej z puszki
- Ciasto:
- 2 szklanki mąki z tapioki
- 2 filety ze świeżej makreli
- 1 łyżeczka przypraw do ryb
- 1 łyżka oleju
- sól
Opis przygotowania:
Filety z makreli zmielić maszynką do mięsa na drobnym sitku. Następnie zmieloną rybę przełożyć na stolnicę, oprószyć przyprawą do ryb oraz szczyptą soli i wsypać do tego mąkę z tapioki. Z całości wyrobić ciasto. Po wyrobieniu pokroić na małe kawałki i przepuścić je przez maszynkę do mięsa o grubych oczkach. Następnie włożyć do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody wraz z 1 łyżka oleju i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Po ugotowaniu odcedzić, przełożyć na talerz i polać zalewą ananasową.
Komentarze (0)