Makaron z makreli

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1514
Makaron z makreli
fot. Taman Renyah (Wikimedia Commons) / CC-BY 3.0

Składniki:

  • 2 łyżki zalewy ananasowej z puszki
  • Ciasto:
  • 2 szklanki mąki z tapioki
  • 2 filety ze świeżej makreli
  • 1 łyżeczka przypraw do ryb
  • 1 łyżka oleju
  • sól

Opis przygotowania:

Filety z makreli zmielić maszynką do mięsa na drobnym sitku. Następnie zmieloną rybę przełożyć na stolnicę, oprószyć przyprawą do ryb oraz szczyptą soli i wsypać do tego mąkę z tapioki. Z całości wyrobić ciasto. Po wyrobieniu pokroić na małe kawałki i przepuścić je przez maszynkę do mięsa o grubych oczkach. Następnie włożyć do rondla z gotującym się 1,5 l lekko osolonej wody wraz z 1 łyżka oleju i gotować przez 3 minuty na średnim ogniu. Po ugotowaniu odcedzić, przełożyć na talerz i polać zalewą ananasową.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów