Makaron z kaparami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 4668
Składniki:
- 60 dkg piersi z indyka
- 40 dkg makaronu (rurki)
- 4 małe cebule
- 40 dkg pomidorów z puszki
- 4 łyżki kaparów
- 4 łyżki oleju
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka pikantnego sosu
- natka zielonej pietruszki
- szczypta soli
- pieprz
- cukier
- olej do smażenia.
Opis przygotowania:
Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Czosnek obrać i rozetrzeć ze szczyptą soli. Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać mocno olej na patelni i podsmażyć na nim mięso. Do mięsa dodać posiekaną cebulę oraz czosnek. Wszystko razem smażyć na złoty kolor. Do podsmażonego mięsa dodać pomidory z puszki i kapary. Całość zagotować. Przyprawić do do smaku solą, pieprzem, cukrem i sosem pikantnym. Makaron odcedzić na sitku, przelać zimną wodą, wyłożyć na talerz i polać mięsem z pomidorami i kaparami. Gotowe danie posypać natką zielonej pietruszki.
Komentarze (0)