Rafaello - kulki
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: 30-60 minut
- Porcje: ponad 6 os.
- Odsłony: 3551
Składniki:
- 125 ml wody
- 200 gr cukru
- 300 gr wiórków kokosowych
- 200 gr miękkiego masła
- 150 gr mleka w proszku
- 2 szt tych dużych suchych kwadratowych wafli, w niektórych regionach nazywają się andruty
- 150 gr migdałów
Opis przygotowania:
1. Wodę zagotować, zestawić z ognia, dodać cukier, dokładnie wymieszać, ostudzić (nie gotować z cukrem, bo się zrobi lukier)
2. Dodać cukier, masło, mleko w proszku, pokruszone bardzo drobno andruty i 200 gr wiórków kokosowych. Bardzo dokładnie wymieszać.
3. Wstawić do lodówki na pół godziny.
4. formować kulki wkładając do środka jednego migdała, obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.
5. Przechowywać w lodówce
Uwaga!!! Porcja na ok 80-100 sztuk!!!!
2. Dodać cukier, masło, mleko w proszku, pokruszone bardzo drobno andruty i 200 gr wiórków kokosowych. Bardzo dokładnie wymieszać.
3. Wstawić do lodówki na pół godziny.
4. formować kulki wkładając do środka jednego migdała, obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.
5. Przechowywać w lodówce
Uwaga!!! Porcja na ok 80-100 sztuk!!!!
Komentarze (0)