Rafaello - kulki

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: 30-60 minut
  • Porcje: ponad 6 os.
  • Odsłony: 3551
Rafaello - kulki
fot. wuestenigel (flickr.com) / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 125 ml wody
  • 200 gr cukru
  • 300 gr wiórków kokosowych
  • 200 gr miękkiego masła
  • 150 gr mleka w proszku
  • 2 szt tych dużych suchych kwadratowych wafli, w niektórych regionach nazywają się andruty
  • 150 gr migdałów

Opis przygotowania:

1. Wodę zagotować, zestawić z ognia, dodać cukier, dokładnie wymieszać, ostudzić (nie gotować z cukrem, bo się zrobi lukier)

2. Dodać cukier, masło, mleko w proszku, pokruszone bardzo drobno andruty i 200 gr wiórków kokosowych. Bardzo dokładnie wymieszać.

3. Wstawić do lodówki na pół godziny.

4. formować kulki wkładając do środka jednego migdała, obtaczać w pozostałych wiórkach kokosowych.

5. Przechowywać w lodówce

Uwaga!!! Porcja na ok 80-100 sztuk!!!!

Autor: Annvina

Komentarze (0)