Cebulki ze szpinakiem i wodorostami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1523
Cebulki ze szpinakiem i wodorostami
fot. Charles Haynes / CC-BY-SA 2.0

Składniki:

  • 450 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 350 g cebulek w zalewie słodko-kwaśnej
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 200 g suszonych wodorostów wakame
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz biały

Opis przygotowania:

Szpinak oraz wodorosty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać szpinak oraz wodorosty. Całość skropić sosem sojowy, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie zalać bulionem warzywnym i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Cebulki osączyć z zalewy i dodać do potrawy.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów