Cebulki ze szpinakiem i wodorostami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1523
Składniki:
- 450 ml bulionu warzywnego z kostki
- 350 g cebulek w zalewie słodko-kwaśnej
- 250 g świeżego szpinaku
- 200 g suszonych wodorostów wakame
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka masła
- sól
- pieprz biały
Opis przygotowania:
Szpinak oraz wodorosty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Czosnek obrać ze skóry, pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanym maśle w rondlu. Do zeszklonego czosnku dodać szpinak oraz wodorosty. Całość skropić sosem sojowy, doprawić do smaku szczyptą soli oraz pieprzu, wymieszać i smażyć przez 1,5 minuty. Następnie zalać bulionem warzywnym i zagotować. Po zagotowaniu ściągnąć z ognia i wyłożyć na talerz. Cebulki osączyć z zalewy i dodać do potrawy.
Komentarze (0)