Makaron z cebulą, papryką i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1994
Makaron z cebulą, papryką i parmezanem
fot. little blue hen / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 ml bulionu warzywnego z kostki
  • 30 g makaronu nitki
  • 5 g tartego parmezanu
  • 4 cebule
  • 1 czerwona papryka
  • 1 pomidor
  • 1 ząbek czosnku
  • pęczek szczypiorku
  • sol

Opis przygotowania:

Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć do miski. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, potem w całości przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i dodać do makaronu. Paprykę pozbawić nasion, razem z pomidorem pokroić w kostkę i dodać do składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości. Wszystko posypać tartym parmezanem i pokrojonym szczypiorkiem.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów