Makaron z cebulą, papryką i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1994
Składniki:
- 200 ml bulionu warzywnego z kostki
- 30 g makaronu nitki
- 5 g tartego parmezanu
- 4 cebule
- 1 czerwona papryka
- 1 pomidor
- 1 ząbek czosnku
- pęczek szczypiorku
- sol
Opis przygotowania:
Makaron zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć do miski. Warzywa umyć i osączyć z wody. Cebulę obrać ze skóry, potem w całości przełożyć do rondla, zalać ją bulionem warzywnym i ugotować do miękkości. Ugotowaną odcedzić i dodać do makaronu. Paprykę pozbawić nasion, razem z pomidorem pokroić w kostkę i dodać do składników. Czosnek obrać ze skóry, przepuścić przez praskę i dodać do całości. Wszystko posypać tartym parmezanem i pokrojonym szczypiorkiem.
Komentarze (0)