Makaron shirataki z cebulą
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2943
Składniki:
- 200 g makaronu shirataki
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2 cebule
- 1 rukola
- 1 główka czerwonej sałaty
- 1 łyżeczka majeranku
- sól
Opis przygotowania:
Sałatę czerwoną oraz rukolę opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w grube plastry. Następnie makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę oraz majeranek i zeszklić. Do cebuli dodać makaron, doprawić szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Potem całość przełożyć na warzywa na talerzu.
Komentarze (0)