Makaron shirataki z cebulą

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2943
Makaron shirataki z cebulą
fot. mlinksva / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 200 g makaronu shirataki
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 cebule
  • 1 rukola
  • 1 główka czerwonej sałaty
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól

Opis przygotowania:

Sałatę czerwoną oraz rukolę opłukać, osączyć z wody i wyłożyć na talerz. Cebulę obrać ze skóry i pokroić w grube plastry. Następnie makaron zalać 1,5 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości i odcedzić. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać pokrojoną cebulę oraz majeranek i zeszklić. Do cebuli dodać makaron, doprawić szczyptą soli, wymieszać i smażyć przez 2 minuty. Potem całość przełożyć na warzywa na talerzu.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów