Cukinia grillowana z cebulą, miętą i parmezanem

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 809
Cukinia grillowana z cebulą, miętą i parmezanem
fot. jules:stonesoup / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 4 płaty plastry parmezanu
  • 4 cebule
  • 1 młoda, zielona cukinia
  • garść świeżej mięty
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie, podłużne plastry, oprószyć je szczyptą soli i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Cebulę obrać ze skóry, pokroić na plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Wszystko postawić na rozpalonym grillu i piec do chwili, aż składniki dobrze się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Następnie całość posypać świeżą miętą i nałożyć na to plastry parmezanu.

0 komenatrzy

Podobne przepisy