Cukinia grillowana z cebulą, miętą i parmezanem
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1780
Składniki:
- 4 płaty plastry parmezanu
- 4 cebule
- 1 młoda, zielona cukinia
- garść świeżej mięty
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w cienkie, podłużne plastry, oprószyć je szczyptą soli i przełożyć na aluminiową tackę do grilla. Cebulę obrać ze skóry, pokroić na plastry i dodać do pokrojonej cukinii. Wszystko postawić na rozpalonym grillu i piec do chwili, aż składniki dobrze się przyrumienią. Wtedy ściągnąć je z grilla i wyłożyć na talerz. Następnie całość posypać świeżą miętą i nałożyć na to plastry parmezanu.
Komentarze (0)