Makaron z cebulą i imbirem
Oceń:
(1 głos)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1746
Składniki:
- 300 g makaronu nitki
- 4 cm świeżego imbiru
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- 1 cebula szalotka
- pęczek szczypiorku
- sól
Opis przygotowania:
Imbir oraz szczypiorek umyć i osączyć z wody. Szalotkę obrać ze skóry i pokroić w cienkie plastry. Imbir obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek pokroić drobno. Następnie makaron wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się lekko osolonej wody i gotować go do jego miękkości. Po ugotowaniu odcedzić. Potem rozgrzać oliwę na patelni i dodać do niego pokrojone wszystkie warzywa. Smażyć na średnim ogniu do chwili, aż składniki się zeszklą, wtedy dodać do nich ugotowany wcześniej makaron. Całość dobrze wymieszać i smażyć pod przykryciem przez 2 minuty. Po tym czasie wszystko ściągnąć z patelni i wyłożyć na talerz.
Komentarze (0)