Makaron z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1852
Składniki:
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 1 awokado
- 6 pomidorków koktajlowych
- 4 suszone pomidory
- 2 łyżki soku cytryn owego
- 1 zielona, młoda cukinia
- 1 l bulionu warzywnego z kostki
- 1 łyżeczka przypraw Warzywko
- sól
Opis przygotowania:
Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w kostkę, po czym zalać ją sokiem cytrynowym i oprószyć szczyptą soli. Pomidorki pokroić na połówki i dodać do cukinii. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Makaron ryżowy zalać bulionem warzywnym, dodać do tego suszone pomidory, wsypać przyprawę Warzywko, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić i dodać do całości. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.
Komentarze (0)