Makaron z awokado

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 1691
Makaron z awokado
fot. SweetOnVeg / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 1 awokado
  • 6 pomidorków koktajlowych
  • 4 suszone pomidory
  • 2 łyżki soku cytryn owego
  • 1 zielona, młoda cukinia
  • 1 l bulionu warzywnego z kostki
  • 1 łyżeczka przypraw Warzywko
  • sól

Opis przygotowania:

Warzywa oraz awokado umyć i osączyć z wody. Cukinię pokroić w kostkę, po czym zalać ją sokiem cytrynowym i oprószyć szczyptą soli. Pomidorki pokroić na połówki i dodać do cukinii. Awokado obrać ze skóry, usunąć pestkę, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do składników. Makaron ryżowy zalać bulionem warzywnym, dodać do tego suszone pomidory, wsypać przyprawę Warzywko, doprawić do smaku szczyptą soli, wymieszać i ugotować do miękkości. Ugotowany odcedzić i dodać do całości. Wszystko dokładnie wymieszać i przełożyć na talerz.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów