Makaron soba z awokado
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 615
Składniki:
- 300 g makaronu soba
- 4 dojrzałe awokado
- 2 łyżki ciemnego sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżka sezamu
Opis przygotowania:
Makaron soba wrzucić do rondla z 1,5 l gotującej się wody i ugotować do do miękkości. Po ugotowaniu makaron odcedzić i przelać zimna wodą. Sezam przesypać na rozgrzaną patelnię bez tłuszczu i lekko go zrumienić. Po zrumienieniu ściągnąć go z patelni i dodać do makaronu. Wlać do tego sos sojowy, wino ryżowe, wsypać brązowy cukier, wymieszać i wyłożyć na talerz. Awokado umyć, odsączyć z wody, obrać ze skóry, usunąć pestki, a miąższ pokroić w cienkie plastry i dodać do całości.
Komentarze (0)