Makaron ryżowy z mozzarella i chrupkami serowymi
Oceń:
(4 głosy)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2815
Składniki:
- 30 g makaronu ryżowego nitki
- 15 g sera mozzarella
- 15 g chrupek serowych (np. Twistos)
- 4 listki świeżej bazylii
- 2 pomidory pomarańczowe
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól
- pieprz świeżo zmielony
Opis przygotowania:
Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na ćwiartki i wyłożyć na talerz. Makaron ryżowy przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wymieszać z oliwą z oliwek. Wymieszany makaron dodać do pomidorów na talerzu. Całość posypać chrupkami i dodać do tego pokrojony na kawałki ser mozzarella Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i udekorować listkami świeżej bazylii.
Komentarze (0)