Makaron ryżowy z mozzarella i chrupkami serowymi

Oceń:
(4 głosy)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 2 os.
  • Odsłony: 2815
Makaron ryżowy z mozzarella i chrupkami serowymi
fot. BrownGuacamole / CC-BY-ND 2.0

Składniki:

  • 30 g makaronu ryżowego nitki
  • 15 g sera mozzarella
  • 15 g chrupek serowych (np. Twistos)
  • 4 listki świeżej bazylii
  • 2 pomidory pomarańczowe
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony

Opis przygotowania:

Pomidory oraz bazylię umyć i osączyć z wody. Pomidory pokroić na ćwiartki i wyłożyć na talerz. Makaron ryżowy przełożyć do rondla, zalać go 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wymieszać z oliwą z oliwek. Wymieszany makaron dodać do pomidorów na talerzu. Całość posypać chrupkami i dodać do tego pokrojony na kawałki ser mozzarella Wszystko oprószyć świeżo zmielonym pieprzem i udekorować listkami świeżej bazylii.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów