Makaron ryżowy z czarną fasolą i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 2925
Składniki:
- 200 g czarnej fasoli w zalewie
- 40 g makaronu ryżowego
- 3 łyżki oleju
- 2 pomidory
- 1 cebula natka pietruszki
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Makaron ryżowy zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować i odcedzić. Cebulę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodać osączoną z zalewy fasolę, doprawić pieprzem oraz solą i zrumienić. Następnie dodać do tego makaron i smażyć przez 2 minuty, po czym wyłożyć na talerz. Pomidory umyć, osączyć z wody, pokroić w plastry, oprószyć pieprzem oraz solą i przypiec na rozgrzanej patelni bez tłuszczu. Potem dodać do całości. Całość udekorować natką zielonej pietruszki.
Komentarze (1)
właśnie czegoś takiego szukałam!