Makaron po kawaleryjsku
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: średnie
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 2 os.
- Odsłony: 1548
Składniki:
- 50 dkg spaghetti
- 15 dkg zmiażdżonych orzechów włoskich
- 8 dkg utartego sera żółtego
- 8 dkg masła
- 8 łyżek śmietany
- 3 żółtka
- sól
Opis przygotowania:
Żółtka wymieszać z miazgą orzechową, utartym serem żółtym i śmietaną na jednolitą masę. Ugotować spaghetti w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu odcedzić, nie przelewać zimną wodą tylko włożyć do utartej masy. Dobrze wymieszać, aby żółtka ścięły się pod wpływem gorącego makaronu. Przełożyć na talerz, polać stopionym masłem i natychmiast podawać do spożycia.
Komentarze (0)