Makaron orzo ze szpinakiem, cieciorką i pomidorami
Oceń:
(0 głosów)
- Trudność: łatwe
- Czas: do 30 minut
- Porcje: 3-4 os.
- Odsłony: 4136
Składniki:
- 500 g makaronu orzo
- 200 g cieciorki w zalewie
- 8 suszonych pomidorów
- 5 łyżek oliwy z oliwek
- 4 łodygi z natką jarmużu
- 1 pęczek szpinaku
- sól
- pieprz
Opis przygotowania:
Szpinak, jarmuż oraz pomidory suszone umyć i osączyć z wody. Cieciorkę osączyć z zalewy. Jarmuż pokroić na kawałki. Makaron orzo zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cieciorkę, szpinak, jarmuż, suszone pomidory, oprószyć pieprzem, solą i smażyć wszystko przez 4 minuty na małym ogniu. Następnie ściągnąć z ognia i całość przełożyć na makaron.
Komentarze (0)