Makaron orzo ze szpinakiem, cieciorką i pomidorami

Oceń:
(0 głosów)
  • Trudność: łatwe
  • Czas: do 30 minut
  • Porcje: 3-4 os.
  • Odsłony: 4136
Makaron orzo ze szpinakiem, cieciorką i pomidorami
fot. moria / CC-BY 2.0

Składniki:

  • 500 g makaronu orzo
  • 200 g cieciorki w zalewie
  • 8 suszonych pomidorów
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • 4 łodygi z natką jarmużu
  • 1 pęczek szpinaku
  • sól
  • pieprz

Opis przygotowania:

Szpinak, jarmuż oraz pomidory suszone umyć i osączyć z wody. Cieciorkę osączyć z zalewy. Jarmuż pokroić na kawałki. Makaron orzo zalać 1 l lekko osolonej wody, ugotować do miękkości, odcedzić i wyłożyć na talerz. Rozgrzać oliwę na patelni, dodać cieciorkę, szpinak, jarmuż, suszone pomidory, oprószyć pieprzem, solą i smażyć wszystko przez 4 minuty na małym ogniu. Następnie ściągnąć z ognia i całość przełożyć na makaron.

Komentarze (0)

Podobne przepisy

Więcej przepisów